Wesselstuen byr på julebord i nye omgivelser – med både lutefisk, pinnekjøtt og riskrem på menyen
Med flere generasjoners erfaring i å servere tradisjonsrike og deilige julebord, lover Wesselstuen uforglemmelige matopplevelser og varm julestemning. Her står erfarne kokker klare til å diske opp med Bergens beste julemat, enten du planlegger julebord for bedriften eller vennegjengen.
– Hos oss får du servert førsteklasses julemat og ekte bergensk julestemning, sier Kjetil Smørås, hotelldirektør i De Bergenske.
De Bergenske består av seks unike hotell i hjertet av Bergen, samt 12 barer og restauranter. Her kan du nyte alt fra japansk street food, tilberedt av Michelin-kokk, til eksklusive internasjonale retter i den prisvinnende restauranten Frescohallen.
Alle disse spisestedene pyntes og forberedes for julebord, med kapasitet til å ta imot alt fra små private selskaper til grupper på opptil 500 personer.
Ett sted som virkelig skiller seg ut med sin autentiske, tradisjonsrike atmosfære, er nyoppussede Wesselstuen.
– Vi serverer Bergens beste pinnekjøtt, sier Eric Gjelsvik, Venue Manager hos De Bergenske.
– Ja, det er Bergens beste, insisterer han igjen.
På Wesselstuens julemeny finner du de mest klassiske rettene fra Vestlandet, perfekt til både julelunsj og julebord. Og det Eric mener er Bergens beste pinnekjøtt, er levert av Brakstad.
De er kjent for sitt pinnekjøtt av ypperste kvalitet, laget med tradisjonelle metoder som sikrer rike smaker og mørt kjøtt. Naturlig modning gjør pinnekjøttet til et førsteklasses valg for julebordet. Brakstad legger også stor vekt på dyrevelferd i sin produksjon.
For deg som ønsker et alternativ til pinnekjøtt, serveres også lutefisk med tradisjonelt tilbehør, slik at alle kan finne sin favoritt på menyen.
Wesselstuen, som har vært et fast møtested i Bergen helt siden 1957, ligger midt i sentrum og er kjent for sin rike historie og kulturelle betydning. Gjennom årene har stedet vært en favoritt blant både kunstnere, forfattere, journalister og lokalbefolkning. Oppkalt etter dikteren Johan Herman Wessel, oser lokalene av ekte tradisjon og sjarm – noe som kommer ekstra godt til syne i julehøytiden.
Interiørdesigner Ivar Johan Pettersen hadde som mål å bevare den klassiske stilen da han i 2024 sto bak oppussingen av Wesselstuen.
– Jeg husker barndommens lørdager på Wesselstuen sammen med min far. Lukten av vafler, øl og brus sitter fortsatt som spikret i minnet, sier han.
Restauranten har beholdt sin tidløse sjarm, noe som gjør den til det perfekte stedet for en hyggelig middag eller et stemningsfullt julebord med venner.
Les også: – Vi skal fremelske Wesselstuens tradisjoner
Les også: Våre beste tips til aktiviteter før julebordet i Bergen
Vi kan tradisjon, og vi kan god service. Vi ser frem til å servere deg pinnekjøtt eller lutefisk med klassisk, tradisjonelt tilbehør.
Ta gjerne kontakt på telefon: +47 995 82 008