Mat og drikke

Julebord på Wesselstuen: – Her får du Bergens beste pinnekjøtt

Wesselstuen byr på julebord i nye omgivelser – med både lutefisk, pinnekjøtt og riskrem på menyen

Med flere generasjoners erfaring i å servere tradisjonsrike og deilige julebord, lover Wesselstuen uforglemmelige matopplevelser og varm julestemning. Her står erfarne kokker klare til å diske opp med Bergens beste julemat, enten du planlegger julebord for bedriften eller vennegjengen.

– Hos oss får du servert førsteklasses julemat og ekte bergensk julestemning, sier Kjetil Smørås, hotelldirektør i De Bergenske.

De Bergenske består av seks unike hotell i hjertet av Bergen, samt 12 barer og restauranter. Her kan du nyte alt fra japansk street food, tilberedt av Michelin-kokk, til eksklusive internasjonale retter i den prisvinnende restauranten Frescohallen.

Alle disse spisestedene pyntes og forberedes for julebord, med kapasitet til å ta imot alt fra små private selskaper til grupper på opptil 500 personer.

Ett sted som virkelig skiller seg ut med sin autentiske, tradisjonsrike atmosfære, er nyoppussede Wesselstuen.

Bestill ditt julebord hos Wesselstuen her

Klassisk julemat i Bergen

– Vi serverer Bergens beste pinnekjøtt, sier Eric Gjelsvik, Venue Manager hos De Bergenske.

– Ja, det er Bergens beste, insisterer han igjen.

På Wesselstuens julemeny finner du de mest klassiske rettene fra Vestlandet, perfekt til både julelunsj og julebord. Og det Eric mener er Bergens beste pinnekjøtt, er levert av Brakstad.

De er kjent for sitt pinnekjøtt av ypperste kvalitet, laget med tradisjonelle metoder som sikrer rike smaker og mørt kjøtt. Naturlig modning gjør pinnekjøttet til et førsteklasses valg for julebordet. Brakstad legger også stor vekt på dyrevelferd i sin produksjon.

For deg som ønsker et alternativ til pinnekjøtt, serveres også lutefisk med tradisjonelt tilbehør, slik at alle kan finne sin favoritt på menyen.

Book julebord på Wesselstuen her

Klassiske julebord

Julebord i nyoppussede Wesselstuen

Wesselstuen, som har vært et fast møtested i Bergen helt siden 1957, ligger midt i sentrum og er kjent for sin rike historie og kulturelle betydning. Gjennom årene har stedet vært en favoritt blant både kunstnere, forfattere, journalister og lokalbefolkning. Oppkalt etter dikteren Johan Herman Wessel, oser lokalene av ekte tradisjon og sjarm – noe som kommer ekstra godt til syne i julehøytiden.

Interiørdesigner Ivar Johan Pettersen hadde som mål å bevare den klassiske stilen da han i 2024 sto bak oppussingen av Wesselstuen.

– Jeg husker barndommens lørdager på Wesselstuen sammen med min far. Lukten av vafler, øl og brus sitter fortsatt som spikret i minnet, sier han.

Restauranten har beholdt sin tidløse sjarm, noe som gjør den til det perfekte stedet for en hyggelig middag eller et stemningsfullt julebord med venner.

Les også: – Vi skal fremelske Wesselstuens tradisjoner

Les også: Våre beste tips til aktiviteter før julebordet i Bergen

Julebord på Wesselstuen

Vi kan tradisjon, og vi kan god service. Vi ser frem til å servere deg pinnekjøtt eller lutefisk med klassisk, tradisjonelt tilbehør.

Ta gjerne kontakt på telefon: +47 995 82 008

Våre hotell etter julebordet

Inspirasjon til julebordet

Opplevelser

Bergens it-sted for julebord og nyttårsaften

Klar for årets største fest? Her sikrer du deg bord i Bergens råeste lokale.

Opplevelser

Derfor er Bergen perfekt for coolcation

Her er fem gode grunner til å velge Bergen som din neste coolcation-destinasjon.

Opplevelser

Bli kjent med de syv fjell i Bergen

Få mer ut av besøket ditt i Bergen ved å bestige et av byfjellene som omkranser Vestlandets hovedstad. Her er guiden du trenger.

Opplevelser

Her er topp fem tips til julebord i Bergen

Bergen går ikke i dvale når vinteren kommer, tvert imot. Opplev det populære julemarkedet i Bergen og andre magiske juleaktiviteter for hele familien.

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

Pepperkakebyen i Bergen: – Julens mest magiske tradisjon

På Vestlandet i Norge finner du faktisk verdens største pepperkakeby.