Engen Steakhouse i Bergen er en av byens beste restauranter for biff. Her grilles alt kjøttet på Mibrasa kullgrillovn, som gir den autentiske grillsmaken – året rundt.
Men vet du egentlig forskjellen på de ulike bifftypene?
Engen Steakhouse guider deg gjennom kjøttet som står på menyen.
Er du en kjøttelsker, så er neste skritt en selvfølge – da er det bare å gå rett til bookingen her!
Hvis ikke, hva betyr egentlig ordet biff? Selve ordet stammer fra det franske ordet boeuf, oksekjøtt, av latin bos (genitiv bovis), okse. Den norske benevnelsen kommer deretter av det engelske ordet «beef», som betyr storfekjøtt. I matsammenheng er biff stykker av storfekjøtt, helst av mørbraden eller fileten.
Kjøttet på Engen er fra Black Angus, som refererer til en rase av storfe som er kjent for høy kvalitet på kjøttet. Rasen oppdrettes under gode forhold, med fokus på dyrevelferd og fôring. Dette skaper den verdenskjente kvaliteten.
Kullgrillen på Engen er selve hjertet av kjøkkenet
På Engen Steakhouse er wagyu ytrefilet på menyen under «spesialbiffer». Wagyu er en rase av storfe som stammer fra Japan, kjent for svært høy kvalitet på kjøttet. Kjøttet har ekstrem fettmarmorering, som gir en rik smak og «smøraktig» konsistens.
Oppdrettsmetoden er også helt spesiell. Wagyustorfe fôres med en sammensatt diett som inkluderer høy kvalitet på korn, silofôr og gress, i tillegg til at dyrene har god plass og opplever lite stress. Noen dyr får også massasje!
Wagyu er derfor kjent som en luksusvariant av kjøtt.
Entrecôte-kjøttstykket kommer fra ribbeområdet. Ordet stammer fra fransk og betyr bokstavelig talt «mellom ribbenene». Kjøttet har rik fettmarmorering, noe som gjør det saftig og smakfullt. Det er perfekt til grilling.
Indrefilet er den møreste delen av storfe og kommer fra de musklene som ikke brukes mye i dyrets bevegelse, derfor er kjøttet ekstra mørt. Mild smak, lite fett og perfekt for deg som foretrekker magrere kjøttretter.
Les også: Dette er Bergens beste restauranter
Saftig kjøtt og enkle sideretter er Engens spesialitet
Slakterbiff kommer vanligvis fra muskulaturen på dyrets bakpart. Kjøttet har en rikere og mer intens smak enn noen av de mørere stykkene, som indrefilet eller entrecôte, på grunn av mer bindevev og fett. Hos Engen kommer kjøttet fra Black Angus, har modnet i minst 35 dager og er kornfôret i Norge.
Gå for dette på menyen hvis du vil oppdage nye smaker!
Kjøttstykke fra ryggen av hjorten, kjent for mør tekstur og viltaktig smak. Magert og smakfullt kjøttstykke.
Hos Engen kan du bestille tomahawk fra gressfôret storfe fra Irland. Kjøttet er fra ribbeområdet på storfe, karakterisert ved sitt lange bein og sin rike fettmarmorering. Saftig og smakfullt.
Dette er kokk Adam Bjercks personlige anbefaling på menyen. Kjøttet er produsert av Greater Omaha Packing Company, en anerkjent leverandør av kvalitetskjøtt i USA. Porterhouse-biffen er et stort stykke som inkluderer både indrefilet og ytrefilet, adskilt av et karakteristisk T-formet bein. Altså får du en kombinasjon av den møre indrefileten med den smakfulle ytrefileten – perfekt for biffelskere.
Les også saken: – Denne restauranten er i verdensklasse
Biffen på Engen er av høy kvalitet og du får den autentiske grillsmaken – året rundt
Storfe som er kornfôret i Argentina, landet over alle kjøttland. Biffstykke fra midten av storfeets ryggmuskel (sirloin). Chateaubriand kommer fra den tykkeste delen av indrefileten og er vanligvis tilberedt for to eller flere personer.
Velkommen til Engen Steakhouse!
(PS: Vi har også fisk og veganske retter på menyen)