Velkommen til Wesselstuen

Wesselstuen – tradisjonelt bergensk

Dersom du ønsker en ekte, genuin smak av Bergens tradisjoner, er Wesselstuen et naturlig valg. Midt i Bergen sentrum finner du denne ikoniske restauranten, hvor du kan nyte klassiske retter som smakfull fiskesuppe, persetorsk, saftig indrefilet, og deilig dessert med norske epler. Vi har nylig åpnet dørene til våre nyoppussede lokaler, men den varme, historiske atmosfæren vi er kjent for, er fortsatt den samme.

Julebord hos Wesselstuen

Book julebord

Vi kan tradisjon, og vi kan god service. Vi ser frem til å servere deg pinnekjøtt eller lutefisk med klassisk, tradisjonelt tilbehør.
Ta gjerne kontakt på telefon: + 47 55 55 49 49

Julemeny på Wesselstuen

På Wesselstuen har vi en egen julemeny til både lunsj og middag. Her kan du smake på alt fra lun leverpostei og lutefisk til pinnekjøtt.

Mat og drikke

– Her får du Bergens beste pinnekjøtt

Wesselstuen byr på julebord i nye omgivelser – med både lutefisk, pinnekjøtt og riskrem på menyen.

Åpningstider

Mandag – lørdag: 12:00 – 23:00

Søndag: 15:00 – 21:00

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen

Kontakt: + 47 55 55 49 49

E-post: eric@wesselstuen.no

E-post: post@wesselstuen.no

Vår lunsjmeny

Smørbrødplanke

  • Halve smørbrød på rugbrød. Vi anbefaler 2-3 stk per person

    115,- pr stk / 190,- 2 stk

  • Julesylte

    Med urtemajones, frisk salat og syltet løk

    ( 5, 2, 13, 3, 4 )

  • Skagensmørbrød

    ( 1, 4, 6, 5, 2, 13 )

  • Lun leverpostei med friske urter

    ( 5, 2, 1, 11 )

  • Fritert rødspette

    Med remulade og frisk salat

    ( 10, 4, 5, 2, 13 )

  • Fiskesuppe

    Fisk, reker, blåskjell og grønnsaker. Serveres med brød og smør.

    ( 1, 7, 2, 4, 13 )

    195,-
  • Burger fra Fana Kjøtt

    Salat, syltet løk, cheddar og urtemajones. Serveres med pommes frites.

    ( 2, 1, 4, 13, 3 )

    275,-
  • Juletallerken

    Pinnekjøtt fra Brakstad, svineribbe, medisterkake, julepølse, kålrabistappe, rødkål, kokte poteter og julesaus.

    ( 1, 2, 9 )

    425,-
  • Lutefisk

    Servert med ertestuing, sprøstekt bacon og kokte poteter.

    ( 1, 10, 3 )

    495,-
  • Persetorsk lunsj

    Servert på klassisk vis med sprøstekt bacon, grønne erter og eggesmør.

    ( 1, 4, 10 )

    225,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner

Vår middagsmeny

Forretter

  • Liten fiskesuppe

    Fisk, reker, blåskjell og grønnsaker.

    ( 10, 1, 6, 7, 2, 9 )

    155,-
  • Kamskjell

    Blomkålkrem, soyasmør og rødbeter

    ( 1, 7, 2, 11 )

    190,-
  • Bruschetta med laks

    ( 2, 10 )

    175,-

Hovedretter

  • Pinnekjøtt

    Servert med kålrabistappe, kokte poteter og pinnekjøttfett.

    ( 1 )

    645,-
  • Svineribbe

    Servert med rødkål, kokte poteter og julesaus.

    ( 9, 3, 1 )

    575,-
  • Juletallerken

    Pinnekjøtt fra Brakstad, svineribbe, medisterkake, julepølse, kålrabistappe, rødkål, kokte poteter og julesaus.

    ( 1, 2, 9 )

    625,-
  • Norsk indrefilet av storfe

    Saltbakt og roastet selleri, grillet brokkolini, spinatpuré, amandinepoteter og peppersaus.

    ( 1, 3, 9 )

    455,-
  • Hjort flatbiff

    Servert med kongeøsterssopp, rosenkål, kålrotkrem, amandinepoteter, tyttebær og tranebærsaus.

    ( 1, 3, 9 )

    445,-
  • Lutefisk

    Servert med ertestuing, bacon og kokte poteter.

    ( 1, 10, 3 )

    645,-
  • Persetorsk

    Servert på klassisk vis med sprøstekt bacon, grønne erter og eggesmør.

    ( 1, 4, 10 )

    425,-

Sideretter

  • Pommes frites

    45,-
  • Amandinepoteter

    45,-
  • Potetpuré

    45,-

Dessert

  • Crème brûlée

    Servert med friske bær

    ( 1, 4 )

    145,-
  • Riskrem

    Servert med bringebærcoulis

    ( 1 )

    145,-
  • Flensburger

    ( 1, 4 )

    195,-
  • Ostetallerken

    ( 1, 21, 2 )

    255,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner

Om Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.

Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.

Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.

Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!

Beliggenhet

Restaurant Wesselstuen ligger sentralt i Bergen, like ved Torgallmenningen. Restauranten er plassert i nærheten av kjente landemerker som Den Nationale Scene og gåavstand til Fisketorget.

I tillegg er det kort vei til hotell som Bergen Børs Hotel og Skostredet Hotel.

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 bergen

E-post: eric@wesselstuen.no

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.