- Ensalada de burrata al pesto, cherrys y peras confitadas
Burrata-salat med pesto, cherrytomater og kandiserte pærer
( 1, 2 )
Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt. Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen – med utgang til Fisketorget og shopping.
Tirsdag – fredag: 15:00 – 22:00
Lørdag: 13:00 – 22:00
(Stengt søndag og mandag)
Kontakt: + 47 413 83 100
Kontakt Giovanni + 47 959 35 870
Pintxos og tapas er ikke samme sak. Tapas ble til allerede i middelalderen og ble ofte servert som en liten snack til det du hadde i glasset. Tapas er gjerne mindre porsjoner av en rett, der det handler mer om mengden enn hva som serveres.
Pintxos (uttales «pinchos») er nyere og kom til Baskerland i Nord-Spania på 1930-tallet. «Pinxtos» kommer fra ordet «å stikke», og er tradisjonelt en brødbit med noe godt oppå, holdt sammen av en tannpirker eller lignende. De spises vanligvis i barer eller tavernaer som en liten matbit, i selskap med venner eller slektninger; dermed har de en sterk sosialiserende komponent. Pintxos er et kulinarisk, sosialt og kulturelt fenomen og er blitt et sterkt symbol på Baskerland og særlig Donostia/San Sebastián.
Hos Fresquito vil utvalget av pintxos variere fra dag til dag.
Spør servitøren om hva som er på menyen!
Pinxtos: 60,- hver
Burrata-salat med pesto, cherrytomater og kandiserte pærer
( 1, 2 )
Charcuterie-planke
( 1, 2, 3 )
Håndskåret ibéricoskinke
( 2, 3 )
Et utvalg tradisjonelt produsert ost med syltetøy og brød
( 1, 3 )
Baobrød fylt med krydret krabbe og stekt løk
( 1, 2, 3, 4, 7, 6 )
Potetskum, egg og soppstuing
( 1, 3, 4 )
Patatas bravas med aioli
( 3, 4 )
Piquillopaprika fylt med stekt torsk i salsa verde
( 1, 2, 3, 4, 10 )
Grillet blekksprut, potetkrem og krydret majones
( 1, 3, 4, 7 )
Hvitløksreker
( 3, 6 )
Fritert akkar med tartarsaus
( 4, 6, 7 )
Confitert torsk al pil pil med piquillopaprikakrem
( 1, 3, 10 )
Iberisk kjakestuing, sopp og søtpotetkrem
( 1, 3 )
Gratinert storfekjøtt med trøffel
( 1, 2, 3 )
Grillspyd med marinert lam, tomat og sjalottløk
( 3 )
Ostekake, røde bær og vaniljeis
( 1, 2, 4 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre
Fresquito er en tapasbar og restaurant for deg som er glad i det spanske kjøkken, Sør-Amerikas kulinariske tradisjoner, god vin, cocktails og musikk. På kjøkkenet står kokk Cristian Ponce, som har lang erfaring fra restauranter i Cádiz på sørkysten av Spania. Han har tatt med seg lokale spesialiteter som pescaíto frito (fritert fisk) og tapas, og han har bygget en meny som også baserer seg på fersk sjømat.
Det er restaurantsjef Giovanni Sánchez som står bak Fresquito, og det er stor sannsynlighet for at du møter Gio i døren – både for en klem, ypperlig service og personlige anbefalinger når det gjelder både mat og drikke.
«Hos meg kan du ikke reservere bord. Jeg vil at det skal være kø og spenning i gaten utenfor. Og at alle skal ha mulighet til å spise her», sier han selv.
Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen på Bergen Børs Hotel, og åpnet i mars 2024. Nyheten Fresquito har dermed også åpnet dørene som gir direkte tilgang til både Vågsallmenningen, Fisketorget og Vågen.