Frescohallen er en av Norges nasjonale kunstskatter, og i restauranten på Bergen Børs Hotel kan du nyte frokost, lunsj, brunsj, middag eller en drink i den eksklusive baren. Her spiser du til synet av fresker malt av Axel Revold, og utsikt til Bryggen og sjøen utenfor. I ukedagene fylles Frescohallen av gode samtaler og jobblunsjer, og i helgene musikk, brunsj og energi.

Julebord 2024

Julebord i Frescohallen

Forrett: hummerbisque

Hovedrett: pinnekjøtt

Dessert: riskrem

2-retters julelunsj med pinnekjøtt kr. 745,–

3-retters julemiddag med pinnekjøtt kr. 995,–

Kontakt: +47 41 38 31 00

Nyttårsaften i Frescohallen

3-retters nyttårsmeny: kr 1295,- inkluderer et glass aperitiff.

DJ og fest fra kl. 22:00

Seating kl. 17:00 og kl. 20:00.

Kleskode: pent antrekk.

Julelunsj i Frescohallen

Julebuffé med kalde og varme retter

Søndag 24/11, 1/12, 8/12 og 15/12

Pris: kr. 895,-
Barn 2-12 år: kr. 395,-

Hva skjer i Bergen

Mat og drikke

Fresco Saturday Live

Lørdag 16. november fra kl. 15:00 til 18:00 gjentar vi suksessen og inviterer til en stemningsfull ettermiddag i Frescohallen. Opplev Morten Færestrand Trio mens du nyter deilige drinker fra baren og en god lunsj.

Vi sees i Frescohallen – det blir garantert god stemning!

PS! Lunsj-serveringen vår starter 12:00

Kontakt: (+47) 41 38 31 00

Åpningstider

Frokost:
Mandag – fredag
07:00 – 10:00

Lørdag – søndag
08:00 – 11:00

Lunsj / middag

Mandag – lørdag
12:00 – 22:00
Lunsj til 15:45

Søndag

15:00 – 22:00

Bar

Mandag – torsdag
12:00 – 23:00

Fredag – lørdag
12:00 – 00:00

Søndag
13:00 – 22:00

Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post

Midt i historiske Bergen sentrum

Frescohallen er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også restauranten både tilreisende og bergensere selv besøker for å spise. Hallen, med store hvelvinger i taket, og vegger prydet med imponerende fresker av Axel Revold er verdt turen alene. Frescohallen er for deg som vil spise lunsj midt i Bergen sentrum, med kort vei til Bryggen eller shopping. Eller for dere som vil samles rundt et langbord med venner eller familie til middag. Om kvelden kan du kikke ut av Frescohallens store vinduer, med noe godt i glasset, og ta til deg energien innendørs og utelivet tilgjengelig like utenfor dørene.

Vår lunsjmeny

Snacks & småretter

  • Norske stillehavsøsters

    Servert med sitron- og agurkvinaigrette

    ( 7, 3 )

  • Pr.stk

    89,-
  • 1/2 dusin

    450,-
  • 1 dusin

    890,-
  • Klassisk løyrom

    20 g løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød (Sharing 100 g 1800,-)

    ( 10, 1, 2 )

    385,-
  • Blåskjell «Green curry and red basil»

    Servert med surdeigsbrød og aioli

    ( 1, 3, 4, 2, 7 )

    220,-
  • Frescos hummersuppe

    Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker

    ( 1, 3, 7, 10, 9 )

    450,-

Salater

  • Tataki-salat

    Lettsaltet laks og kveite, Toppe salat, dillmajones og syltede grønnsaker

    ( 13, 10, 3, 4 )

    305,-
  • Geitost– og betesalat

    Saltbakte beter, stekt geitost, plommer, Toppe salat, portvinsvinaigrette, ristede kjerner

    ( 3, 1 )

    265,-
  • Kyllingsalat

    Confit av kyllinglår, Toppe salat, sprøtt brød, Fanaost og cæsardressing

    ( 1, 4, 10 )

    305,-
  • Grønnsaksalat

    Grillet kål og rotgrønnsaker, Toppe salat, spicy honningvinaigrette og urtemajones

    ( 4, 9, 13 )

    285,-

Hovedretter

  • Hummerpasta

    Servert med hummer og urter

    ( 1, 6, 4, 7 )

    495,-
  • Oksefilet

    Grillede primører, grønnkål, trøffel- og potetgrateng, peppersaus

    ( 1, 3, 9, 13 )

    495,-
  • Kylling «Schnitzel»

    Pommes bistro, syltede grønnsaker, urter, sitron- og kapersvinaigrette

    ( 2, 4, 10, 11, 1 )

    345,-
  • Frescoburger

    Vår egen burger, servert med cheddar, syltet agurk, salat, tomat og burgerdressing, pommes bistro

    ( 1, 2, 4 )

    295,-

Dessert

  • Lun epleterte

    Mandelkrem og kanelis

    ( 1, 4 )

    180,-
  • Friske bær og frukter

    Yoghurt og laurbær

    ( 1, 2, 4, 15 )

    175,-
  • Gâteau Marcel

    Sjokoladekake og salt toffeesaus

    ( 1, 4 )

    185,-

Skalldyrfat / Pris 495,-

  • Østers «Habanero»

    • Norske stillehavsøsters servert med fermentert habanerosaus
  • Gratinert kamskjell

    • Kamskjell fra Øygarden, gratinert, «Rockefeller»
  • Blåskjell

    • «Green curry & basil»
  • Sjøkrepsklør

    • Med estragonmajones
  • Hummersalat «Skagen»

    • Kaviar, dill og rødløk

( 7, 1, 3, 2, 11 )

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner

Vår middagsmeny

Snacks & småretter

  • Norske stillehavsøsters

    Servert med sitron- og agurkvinaigrette

    ( 7, 3 )

  • Pr.stk

    89,-
  • 1/2 dusin

    450,-
  • 1 dusin

    890,-
  • Klassisk løyrom

    20 g løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød (Sharing 100 g 1800,-)

    ( 10, 1, 2 )

    385,-
  • Blåskjell «Green curry and red basil»

    Servert med surdeigsbrød og aioli

    ( 1, 3, 4, 2, 7 )

    220,-

FORRETTER

  • Laksetartar

    Dill, sennep, eple og pepperrot

    ( 4, 10, 3, 13 )

    265,-
  • Viltterrin

    Syltede plommer og rødkål, portvin

    ( 2, 1, 3, 13 )

    280,-
  • Kamskjell «Josper»

    Gresskar, chili, tindved

    ( 10, 1, 4, 7 )

    305,-
  • Liten grønnsakssalat

    Grillet kål og rotgrønnsaker, salat, spicy honningvinaigrette og urtemajones

    ( 4, 9 )

    190,-
  • Frescos hummersuppe

    Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker

    ( 7, 6, 1, 9, 10 )

    450,-

HOVEDRETTER

  • Hummerpasta

    Servert med hummer og urter

    ( 6, 2, 1, 4 )

    495,-
  • Kveite

    Beter, bacon, rødkål, mandelpotet og hollandés

    ( 1, 3, 10, 4 )

    475,-
  • Oksefilet

    Grillede primører, grønnkål, trøffel- og potetgrateng, peppersaus

    ( 1, 3, 9, 13, 4 )

    495,-
  • Reinsdyr «5-spice»

    Beter, rødkål, potetterte og kryddersjy

    ( 1, 4, 10, 11 )

    345,-
  • Aurora-laks

    Gresskar, grønnkål, fennikel, potetterte og syrlig kremsaus

    ( 1, 3, 10, 4 )

    440,-

DESSERT

  • Ostetallerken

    Utvalg av oster, utvalg av marmelader

    ( 1, 2 )

    345,-
  • Lun epleterte

    Mandelkrem og kanelis

    ( 1, 4, 2, 15 )

    180,-
  • Friske bær og frukter

    Yoghurt og laurbær

    ( 1 )

    175,-
  • Gâteau Marcel

    Sjokoladekake og toffeesaus

    ( 1, 4 )

    185,-

Skalldyrfat / Pris 495,-

  • Østers «Habanero»

    • Norske stillehavsøsters servert med fermentert habanerosaus
  • Gratinert kamskjell

    • Kamskjell fra Øygarden, gratinert, «Rockefeller»
  • Blåskjell

    • «Green curry & basil»
  • Sjøkrepsklør

    • Med estragonmajones
  • Hummersalat «Skagen»

    • Kaviar, dill og rødløk

( 7, 1, 3, 2, 11 )

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner

Selskap i Frescohallen

Frescohallen på Bergen Børs Hotel er en imponerende setting hvor historiske freskomalerier møter moderne eleganse. Her feirer du bryllup, samler storfamilien til jubileum, eller holder større bedriftsarrangement eller julebord.

Vi kan ta imot mindre grupper og opptil 500 gjester til mingling, samt 250 gjester til sittende arrangementer.

Om Frescohallen

Norges nye nasjonalskatt Frescohallen er en del av det spektakulære og historiske bygget til Bergen Børs Hotel og ligger vakkert til på Norges vestkyst. Bygningen ble designet av Franz Wilhelm Schiertz i senklassisistisk stil og bygget i 1861-62. I 1893 la arkitekt Lars Solberg til en ekstra etasje, røde murstein og kleberstein. I dag regnes Bergen Børs som byens viktigste nyrenessansebygning.

Frescohallens høye tak ble malt av Axel Revold i 1921-23 med motiver knyttet til Bergens forretningsliv.

Interiøret i den nye restauranten er designet av Claesson Koivisto Rune, det svenske arkitektfirmaet som står bak K5 i Tokyo og Nobis Hotel i Stockholm.

Restauranten åpnet i 2022 og er raskt blitt et populært sted i Bergen. Sannsynligvis på grunn av Fresco-opplevelsen; glamour fra en svunnen tid kombinert med en moderne sjel. I Frescohallen serveres det mat både dag og kveld. Lokale og ferske råvarer med fokus på sjømat, grillmat og signaturretter som er skapt for å deles. Nyt en god middag mens du lytter til DJ-ens musikk som skaper en avslappet og god atmosfære.

Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.