– Kritiserer du fiskesuppen, så trenger du ikke komme til Bergen, advarer Ole-Johnny og ler godt.
Er det noe bergenserne har spesialisert seg på, så er det nemlig fersk sjømat og lokale råvarer, påpeker han. Ole-Johnny jobber i De Bergenske og er kjøkkensjef på Zander K Hotel.
– Fiskesuppen er helt spesiell her i Bergen, sier han og legger til med entusiasme:
– Det er fløte, det er blåskjell og alt det gode!
Med alt det gode, mener Ole-Johnny reker, skalldyr og sprellende fersk fisk fra havet utenfor vestlandshovedstaden. Bergensk fiskesuppe representerer nemlig ikke bare byens maritime arv, men den gir også smaksløkene en opplevelse av det rike mangfoldet av sjømat som finnes i byen.
Bryggen i Bergen er på UNESCOs verdensarvliste og representerer en viktig del av byens historie og kulturarv. Har du sett bilder av Bergen, så har du garantert sett de skakke og fargerike trehusene langs Bryggen. Dette er også Ole-Johnnys favorittsted, med det store utvalget av restauranter. Her finner du alt fra fiskerestauranter til italienske, asiatiske og kaféer og bakerier.
Hos Bare Restaurant er det Michelin-kokkene og brødrene Vladimir og Sergey Pak som er kjøkkensjefer.. Menyen har fokus på lokal sjømat, samt eksklusive japanske ingredienser som Wagyu-biff og Sturgeon-kaviar. Her kan du spise ti- eller åtte-rettersmeny eller gå for à la carte. Bare Restaurant ligger på eksklusive og sentrale Bergen Børs Hotel.
Vil du ha liv og være sosial, nyte god mat og smake lokalt mikrobrygget øl, så går du på Matbaren på Zander K Hotel. På menyen finner du alt fra lunsj og nybrygget kaffe, til hovedretter som pizza eller braisert oksekjake. Eller hva med et glass bobler på afterwork?
Zander K Hotel er urbant og nytt, og ligger midt i Bergen sentrum.
Cornelius Sjømatrestaurant er kjent for sin fantastiske utsikt over fjorden, beliggende på en holme midt i innseilingen til Bergen. Restauranten var også inspirasjonen til den mørke horrorkomedien, The Menu, som kom ut i 2022. Filmen tar for seg gjester som besøker en luksusrestaurant på en avsidesliggende øy, med en kjøkkensjef som ikke har vennligsinnede intensjoner.
Heldigvis er virkeligheten veldig mye hyggeligere, og et besøk her er en matopplevelse for livet. Du møter også fort Alf Roald Sætre, en av eierne som underholder med sine historier om livet og restauranten.
Wesselstuen er en tradisjonsrik og anerkjent restaurant med historie tilbake til 1957. Stedet har vært et stamsted for journalister og skuespillere i en årrekke, og vil du oppleve noe ekte og tradisjonelt bergensk – ta turen til Wesselstuen. På menyen finner du alt fra Wesselburger og dagens fangst, til plankebiff av ytrefilet og vilt.
Bon appétit og god tur til Bergen!