Tapas i Bergen sentrum

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt. Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen – med utgang til Fisketorget og shopping.

Åpningstider Fresquito

Tirsdag – fredag: 15:00 – 22:00
Lørdag: 13:00 – 22:00
(Stengt søndag og mandag)
Kontakt: + 47 413 83 100

Kontakt Giovanni + 47 959 35 870

post@frescohallen.no

Vår meny - Tapas og Pintxos

Pintxos

Pintxos og tapas er ikke samme sak. Tapas ble til allerede i middelalderen og ble ofte servert som en liten snack til det du hadde i glasset. Tapas er gjerne mindre porsjoner av en rett, der det handler mer om mengden enn hva som serveres. 

Pintxos (uttales «pinchos») er nyere og kom til Baskerland i Nord-Spania på 1930-tallet. «Pinxtos» kommer fra ordet «å stikke», og er tradisjonelt en brødbit med noe godt oppå, holdt sammen av en tannpirker eller lignende. De spises vanligvis i barer eller tavernaer som en liten matbit, i selskap med venner eller slektninger; dermed har de en sterk sosialiserende komponent. Pintxos er et kulinarisk, sosialt og kulturelt fenomen og er blitt et sterkt symbol på Baskerland og særlig Donostia/San Sebastián.  

Hos Fresquito vil utvalget av pintxos variere fra dag til dag.

Spør servitøren om hva som er på menyen! 

Pinxtos: 60,- hver

Tapas

  • - Ensalada de burrata al pesto, cherrys y peras confitadas

    Burrata-salat med pesto, cherrytomater og kandiserte pærer

    ( 1, 2 )

    320,-
  • Tabla de embutidos

    Charcuterie-planke

    ( 1, 2, 3 )

    220,-
  • Jamon Iberico cortado a mano

    Håndskåret ibéricoskinke

    ( 2, 3 )

    235,-
  • Surtido de queso artesanos con pan y mermelada

    Et utvalg tradisjonelt produsert ost med syltetøy og brød

    ( 1, 3 )

    195,-
  • Pan bao relleno de cangrejo picante con cebolla frita

    Baobrød fylt med krydret krabbe og stekt løk

    ( 1, 2, 3, 4, 7, 6 )

    195,-
  • Espuma de patata, huevo y estofado de setas

    Potetskum, egg og soppstuing

    ( 1, 3, 4 )

    175,-
  • Patatas bravas con alioli

    Patatas bravas med aioli

    ( 3, 4 )

    145,-
  • Pimiento piquillo relleno de brandada de bacalao en salsa verde

    Piquillopaprika fylt med stekt torsk i salsa verde

    ( 1, 2, 3, 4, 10 )

    205,-

  • Pulpo a la brasa, cremoso de patata y mahonesa picante

    Grillet blekksprut, potetkrem og krydret majones

    ( 1, 3, 4, 7 )

    195,-
  • Gambas al ajillo

    Hvitløksreker

    ( 3, 6 )

    199,-
  • Calamares fritos con salsa tartara

    Fritert akkar med tartarsaus

    ( 4, 6, 7 )

    155,-
  • Bacalao confitado al pil pil con crema de pimientos del piquillo

    Confitert torsk al pil pil med piquillopaprikakrem

    ( 1, 3, 10 )

    205,-
  • Guiso de carrillera iberica, setas y crema de boniato

    Iberisk kjakestuing, sopp og søtpotetkrem

    ( 1, 3 )

    205,-
  • Gratinado de ternera trufada

    Gratinert storfekjøtt med trøffel

    ( 1, 2, 3 )

    185,-
  • Brochetas de cordero marinada con tomate y chalotas

    Grillspyd med marinert lam, tomat og sjalottløk

    ( 3 )

    205,-
  • Tarta de queso, frutos rojos y helado de vainilla

    Ostekake, røde bær og vaniljeis

    ( 1, 2, 4 )

    205,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Om Fresquito

Fresquito er en tapasbar og restaurant for deg som er glad i det spanske kjøkken, Sør-Amerikas kulinariske tradisjoner, god vin, cocktails og musikk. På kjøkkenet står kokk Cristian Ponce, som har lang erfaring fra restauranter i Cádiz på sørkysten av Spania. Han har tatt med seg lokale spesialiteter som pescaíto frito (fritert fisk) og tapas, og han har bygget en meny som også baserer seg på fersk sjømat.  

Det er restaurantsjef Giovanni Sánchez som står bak Fresquito, og det er stor sannsynlighet for at du møter Gio i døren – både for en klem, ypperlig service og personlige anbefalinger når det gjelder både mat og drikke.  

«Hos meg kan du ikke reservere bord. Jeg vil at det skal være kø og spenning i gaten utenfor. Og at alle skal ha mulighet til å spise her», sier han selv. 

Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen Bergen Børs Hotel, og åpnet i mars 2024. Nyheten Fresquito har dermed også åpnet dørene som gir direkte tilgang til både Vågsallmenningen, Fisketorget og Vågen.

Fresquito – Bergens livligste sted for spanske smaker

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.