17. mai i Bergen sentrum er en opplevelse utenom det vanlige. Gater og torg fylles av mennesker og musikk. På Bjerck får du den beste utsikten over byen.
– Bergensere er alltid litt ekstra glade denne dagen, sier han med et smil.
Når vi spør ham hvorfor akkurat Bjerck er det perfekte stedet å feire nasjonaldagen, svarer han:
– Her får du nyte byens beste utsikt og se på hva som skjer utenfor, samtidig som du kan nyte deilig mat inspirert av både vår og sommer.
Fra andre etasje på Bjerck kan man få med seg hele 17. mai-toget.
17. mai-toget i Bergen sees best i midten av sentrum, og det passerer forbi Bjercks lokaler på hjørnet mellom Torgallmenningen og Fisketorget. Frokosten åpner tidlig nok til at man kan få med meg Hovedprosesjonen og Flaggtoget fra de store vinduene i andre etasje. I løpet av dagen kan man se utover et hav av flagg, bunader og feststemte mennesker. Her går man ikke glipp av noe som foregår på bakkeplan. Folkehavet er stort og det å tilbringe hele dagen i sentrum kan være slitsomt, men inne på Bjerck kan du få pause fra det yrende livet utenfor.
Adam tilbringer selv nasjonaldagen i Bergen. Han har de siste årene spist frokost eller lunsj på Bjerck i sentrum. Han forteller om den gode stemningen i byen, som han virkelig får kjenne på i restauranten.
– Etter det reiser jeg hjem og er med barna på deres mange 17. mai-aktiviteter, sier han.
Bjerck har en meny som er tilpasset 17. mai, og som baserer seg på sesongen råvarer.
17. mai er en dag for feiring sammen med dem man er glad i, men det å finne et spisested som passer for hele familien eller alle i vennegjengen, kan være en utfordring. Hos Bjerck vil det være en folkevennlig og god meny som sikrer at alle finner noe de liker, og på 17. mai er menyen tilpasset festdagen og fremmer norske smaker. Til frokost og lunsj kan gjestene nyte en egen 17. mai-versjon av de populære "Lunsjbrettene" – en kombinasjon av klassiske frokostfavoritter, frisk smoothie, sesongens frukt og noe søtt som avslutning.
Adam forteller også at man kan få rømmegrøt og spekemat på Bjerck denne formiddagen.
– Til middag kan du få deg en deilig 3-retter med sesongens råvarer. Her blir det blant annet retter med asparges, kalv og jordbær, sier han.
Adam Bjerck er eier av Bjerck restaurant og er godt kjent i Bergen. Hans tips er å booke bord i god tid før nasjonaldagen.
– Mitt beste tips er enkelt: Ta deg tid til å nyte stemningen! sier Adam entusiastisk. Å vandre gjennom sentrum, se på menneskene, høre korpsmusikken og være en del av folkehavet, er en opplevelse i seg selv.
Et annet viktig råd fra Adam er å booke bord i forkant.
– Sentrum er folksomt og travelt på denne festdagen, noe som gjør at det er fullt på de fleste restauranter, forklarer han.
Restauranten Bjerck passer for alle, både familier og vennegjenger. Med god plass og mulighet for å reservere bord til både små og store grupper, er restauranten perfekt for en samling på nasjonaldagen.
– Her kan du ta med deg kjæresten, kjernefamilien, storfamilien eller hele vennegjengen og nyte en fantastisk 17. mai-feiring, avslutter Adam.
For å booke bord kan du trykke her.
BARE Vin og Matbar har nytt konsept og en helt ny meny.
Restauranten kombinerer et moderne restaurant–og barkonsept med en fascinerende fortid som imponerer. Utforsk historien her.
Kokk Adam Bjerck fra Engen Steakhouse guider deg gjennom hvordan du steker entrecôte hjemme.
Wagyubiffen er verdenskjent for utsøkt smak. Her forklarer vi hvorfor den koster så mye.
Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinen til entrecôte og filet mignon – og visste du at hvitvin også kan være et utmerket valg til biff?
Subjekt kårer årets beste restauranter, og Omakase by Sergey Pak er nominert til «Årets mat og drikke».